Tygodnik Rodzin Katolickich „Źródło”
ul. Kazimierza Wielkiego 18/3
30-074 Kraków

Sekretariat: 12 423-22-57
Redakcja: 12 421-75-49
Prenumerata: 12 422-74-18

Sałatka z kurczaka w sosie curry

Sałatka z kurczaka w sosie curry

Skład­ni­ki:

4 pier­si z kur­cza­ka wiej­skie­go
10 suszo­nych more­li
sło­iczek majo­ne­zu
pęczek szczy­pior­ku
1 sza­lot­ka
1 jogurt
2 łyż­ki cur­ry
sól i pieprz mie­lo­ny

Przy­go­to­wa­nie:

Kur­cza­ka goto­wać 8 minut na parze. More­le pokro­ić w cien­kie pasecz­ki. Sza­lot­kę obrać i posie­kać. Szczy­pio­rek posie­kać. W sala­ter­ce wymie­szać majo­nez, 3 łyż­ki jogur­tu, szczy­pio­rek, cur­ry, more­le i sza­lot­kę. Kur­cza­ka zosta­wić do wysty­gnię­cia, pokro­ić i dodać do sala­ter­ki. Dobrze wymie­szać i podać.

Dania z dro­biu 3 skład­ni­ki w 15 minut”